| Omalovánky | Počítej Kalorie | FormOffice | DWN.cz | Rybář | Domácí účto | Snadné hubnutí | Recepty doma | EET Účtenky | Email šablony | Pletení | Formuláře ZDARMA | Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | Formuláře na PC |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Maso na houbách v sýrové omáčce


Doba přípravy:00:50
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:26.3.2014

Ingredience:

500 g masa (libové vepřové, nebo drůbeží),
1 velká cibule,
300 g žampionů, čerstvých, nebo kozervovaných,
200-250 g sýru Niva,
1 šlehačka,
1 lžíce hladké mouky,
1/2 kostky masoxu (ne více, je slaný sýr),
1 lžička kari koření (nejlepší od Kotányiho),
1/2 lžičky Podravky,
sůl (méně, viz masox),
olej

Popis:

Na zpěněnou cibuli na oleji přidáme na plátky nakrájené žampiony,osolíme a necháme pustit vodu a vložíme na kostky nakrájené maso s kari kořením. Vše promícháme, zmenšíme oheň na minimum a přikryjeme pokličkou a dusíme. Nepodléváme! Občas zamícháme a až se šťáva vydusí, podléváme vodou. Když je maso měkké, podlijeme jej tak, aby bylo potopené, rozmělníme Nivu a přidáme spolu s masoxem a Podravkou k masu. Když se sýr rozvaří, zahustíme moukou s vodou. Povaříme 10 minut, vypneme oheň a přidáme šlehačku.
Jako příloha se hodí těstoviny, nebo houskový knedlík.


Jít na recept Maso na houbách v sýrové omáčce >>