|
Recept na Martinské rohlíčky s makovou nádivkou
|
|
|
| |
Postup přípravy:Z části mléka, cukru a droždí připravíme kvásek, který nacháme v teple vykynout. Do mouky zapracujeme žloutky, mléko, rozpuštěné máslo, kvásek, citr. kůru, zbytek cukru a sůl. Vše dobře spojíme a vyhněteme do bochánku, který lehce poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout
Pak rozválíme na placku silnou asi 1 cm. Vykrájíme středně velké trojúhelníky, na které dáme kopeček nádivky. Stočíme do tvaru rohlíku a dáme na tukem vymazaný plech. Trojúhelníky těsta svineme tak, aby růžky zůstaly nahoře.
Potřeme rozšlehaným vejcem a necháme kynout. Pečeme v předehřáté troubě zvolna (tak při 150°C) do zlatova. Ještě teplé pocukrujeme.
Maková nádivka:
Mák smícháme s cukrem, ochutíme skořicí a citr. kůrou, zalijeme mlékem a za stálého míchání provaříme cca 5 min. Necháme vychladnout.
Z této dávky dostaneme zhruba 30 ks.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Martinské rohlíčky s makovou nádivkou, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/martinske-rohlicky-s-makovou-nadivkou">Recept: Martinské rohlíčky s makovou nádivkou</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Martinské rohlíčky s makovou nádivkou:
FormOffice - tabulky, tiskové výstupy Víceuživatelský databázový systém s možností tvorby vlastních tabulek a pokročilých tiskových výstupů. Lokální i síťová verze. Bezpečné databáze více informací >> |
Formix SE - formuláře na Vašem PC tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy více informací >> |
|