| EET Účtenky | DWN.cz | Omalovánky | Pletení | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | Hromadné emaily | Email šablony | Formuláře ZDARMA | Formuláře na PC | Recepty doma | Počítej Kalorie | Rybář | Domácí účto | FormOffice |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Martinské rohlíčky s makovou nádivkou


Doba přípravy:02:00
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:15.9.2014

Ingredience:

500 g polohrubé mouky
150 g rozpuštěného tuku (máslo, Hera)
3 lžíce cukru krupice
3 dl mléka
20 g droždí
4 žloutky
sůl
citrónová kůra strouhaná
vejce na potření
moučkový cukr s vanilkovým na posyp

Maková nádivka
200 g mletého máku, 3 dl mléka, 80 g cukru, mletá skořice, citr. kůra

Popis:

Z části mléka, cukru a droždí připravíme kvásek, který nacháme v teple vykynout. Do mouky zapracujeme žloutky, mléko, rozpuštěné máslo, kvásek, citr. kůru, zbytek cukru a sůl. Vše dobře spojíme a vyhněteme do bochánku, který lehce poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout
Pak rozválíme na placku silnou asi 1 cm. Vykrájíme středně velké trojúhelníky, na které dáme kopeček nádivky. Stočíme do tvaru rohlíku a dáme na tukem vymazaný plech. Trojúhelníky těsta svineme tak, aby růžky zůstaly nahoře.
Potřeme rozšlehaným vejcem a necháme kynout. Pečeme v předehřáté troubě zvolna (tak při 150°C) do zlatova. Ještě teplé pocukrujeme.

Maková nádivka:
Mák smícháme s cukrem, ochutíme skořicí a citr. kůrou, zalijeme mlékem a za stálého míchání provaříme cca 5 min. Necháme vychladnout.
Z této dávky dostaneme zhruba 30 ks.


Jít na recept Martinské rohlíčky s makovou nádivkou >>