|
Recept na Liptovská polévka
|
|
|
| |
Postup přípravy:Údenú a surovú bravčovú krkovičku varte v kyslej a obyčajnej vode spolu s hríbmi 1 hod. Potom vyberte údenú krkovičku a pridajte ošúpané celé zemiaky, klobásku a paradajkový pretlak. Varte ďalších 30 min. Potom do nej hoďte slepú kuru a varte ešte 30 min. Mäso vyberte, pokrájajte na kocky a vráťte do polievky.
Rezance uvarené v osolenej vode dajte do taniera, pridajte na kocky nakrájané mäso a klobásku a zalejte polievkou.
Zemiakové rezance: Zemiak očistite, postrúhajte najemno a pridajte soľ a toľko múky, aby vzniklo stredne tuhé cesto. Rozvaľkajte ho natenko, pokrájajte na 5 cm pásy, ktoré potom krájajte na širšie rezance. Zavárajte do vriacej vody. Po uvarení prepláchnite asi v 2 studených vodách.
Slepá kura: Rožky pokrájajte na kocky. Slaninku opražte s trochou oleja a pridajte pokrájanú cibuľku, opražte. Pridajte k rožkom, pridajte ostatné prísady a vypracujte také cesto, aby ste mohli z neho formovať šúľky, ktoré zavarte do polievky.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Liptovská polévka, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/liptovska-polevka">Recept: Liptovská polévka</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Liptovská polévka:
|