| Pletení | Rybář | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | FormOffice | Počítej Kalorie | Hromadné emaily | Domácí účto | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA | Omalovánky | DWN.cz | Email šablony | EET Účtenky | Recepty doma |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Liptovská polévka


Doba přípravy:02:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:2.9.2018

Ingredience:

půl kg údenej krkovičky
půl kg bravčovej krkovičky
2 l kyslej vody z kapusty
3 l vody
půl kg kyslej kapusty
1 hrs sušených húb
1 pár domácej údenej klobásy
5 zemiakov
1 paradajkový pretlak
sož

zemiakové rezance:
1 vežký zemiak
hrubá múka
sož
slepá kura:
5 rožkov
1 cibuža
slanina
posekaná petržlenová vňa
1 čl cesnakovej pasty
hrubá múka
mleté čierne korenie
sož

Popis:

Údenú a surovú bravčovú krkovičku varte v kyslej a obyčajnej vode spolu s hríbmi 1 hod. Potom vyberte údenú krkovičku a pridajte ošúpané celé zemiaky, klobásku a paradajkový pretlak. Varte ďalších 30 min. Potom do nej hoďte slepú kuru a varte ešte 30 min. Mäso vyberte, pokrájajte na kocky a vráte do polievky.
Rezance uvarené v osolenej vode dajte do taniera, pridajte na kocky nakrájané mäso a klobásku a zalejte polievkou.
Zemiakové rezance: Zemiak očistite, postrúhajte najemno a pridajte sož a tožko múky, aby vzniklo stredne tuhé cesto. Rozvažkajte ho natenko, pokrájajte na 5 cm pásy, ktoré potom krájajte na širšie rezance. Zavárajte do vriacej vody. Po uvarení prepláchnite asi v 2 studených vodách.
Slepá kura: Rožky pokrájajte na kocky. Slaninku opražte s trochou oleja a pridajte pokrájanú cibužku, opražte. Pridajte k rožkom, pridajte ostatné prísady a vypracujte také cesto, aby ste mohli z neho formova šúžky, ktoré zavarte do polievky.


Jít na recept Liptovská polévka >>