4 větší pomeranče
5 dkg kyseliny citronové
1 kg cukru
2 litry vody + 8 litrů vody svařit zvlášť se šťávou z 1
citronu
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Odpeckované a důkladně omyté pomeranče i s kůrou nakrájet na kostičky.Přidat 2 litry vody,cukr a kyselinu citronovou a 1 hodinu vařit a nechat zchládnout.Po vychladnutí vše důkladně rozmixovat.
Zvlášť svařit 8 litrů vody se šťávou z 1 citronu a vše smíchat dohromady a přecedit přes síto a nějakou vhodnou
tkaninu(plátno nebo čistou utěrku).Plníme do vhodných nádob.Kdo chce může přidat konzervační přípravek používaný při výrobě ovocných šťáv.Náklady na jeden litr džusu jsou asi 5Kč bez energie.
Získáme 10 litrů nápoje.