500 g kuskusu
150 g sušených rajčat
20 g čerstvého zázvoru
50 g cibule, nejlépe šalotky
80 ml olivového oleje
1/2 svazku čerstvé hladkolisté petržele
sůl, pepř a kmín na dochucení
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Kuskus promíchejte nejlépe v nerezové nebo skleněné nádobě s olejem, solí, kmínem a pepřem. Zalijte 900 ml vroucí vody (část můžete nahradit vývarem) a nechte deset až patnáct minut stát, až se tekutina vsákne.
Odkapaná sušená rajčata nakrájejte na drobné kostičky, zázvor na plátky a pak ještě na nudličky. Spolu s nasekanou cibulkou je lehce opečte na pánvi na troše oleje z rajčat. Promíchejte kuskus vidličkou, aby nebyl hrudkovatý, a přimíchejte k němu směs z pánve a nasekanou petrželku.