|
Recept na Kuře na červeno podle Karla
|
|
|
| |
Postup přípravy:Postup:
Kuře s kůží rozdělte na malé úhledné kousky. Do většího kastrolu dejte olej a do horkého oleje vložte kuře. Smažte na prudkém ohni několik minut. Kousky kuřete stále míchejte a obracejte. Vodu, kterou maso pustí, nechte vysmažit. Až zbude v kastrolu jen syčící omastek , přilijte ocet, opět ho nechte vysmažit a pak přilijte vodu (asi tolik, aby bylo maso ponořené). Přibližně 10 minut vařte maso na prudkém ohni. Potom přidejte všechny přísady, oheň ztlumte a kastrol přikryjte pokličkou. Bez vašeho dalšího přispění se bude kuře dusit ještě asi 10 minut, než změkne a zčervená. Většina vody se odpaří a na dně kastrolu zbude právě tolik štávy, kolik je potřeba k přelití porcí. Až kuře přendáte na bílý talíř, poznáte, že jeho název pochází od příjemné hnědočervené barvy, kterou získá při tomto způsobu úpravy. Kuře podávejte s rýží, popřípadě s těstovinami nebo chlebem
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Kuře na červeno podle Karla, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/kure-na-cerveno-podle-karla">Recept: Kuře na červeno podle Karla</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Kuře na červeno podle Karla:
|