| Domácí účto | Formuláře na PC | EET Účtenky | Snadné hubnutí | Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie | FormOffice | Email šablony | Hromadné emaily | Recepty doma | Rybář | Zbrojní průkaz | Pletení | DWN.cz | Omalovánky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Kuře na červeno podle Karla


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:9.6.2009

Ingredience:

jedno kuře
2 lžíce octa
3 až 4 lžíce sójové
3 1/2 lžičky krupicového cukru
1 lžička zázvoru
1/2 lžičky soli
asi 3/4 l vody
asi 5 lžic oleje na smažení

Popis:

Postup:

Kuře s kůží rozdělte na malé úhledné kousky. Do většího kastrolu dejte olej a do horkého oleje vložte kuře. Smažte na prudkém ohni několik minut. Kousky kuřete stále míchejte a obracejte. Vodu, kterou maso pustí, nechte vysmažit. Až zbude v kastrolu jen syčící omastek , přilijte ocet, opět ho nechte vysmažit a pak přilijte vodu (asi tolik, aby bylo maso ponořené). Přibližně 10 minut vařte maso na prudkém ohni. Potom přidejte všechny přísady, oheň ztlumte a kastrol přikryjte pokličkou. Bez vašeho dalšího přispění se bude kuře dusit ještě asi 10 minut, než změkne a zčervená. Většina vody se odpaří a na dně kastrolu zbude právě tolik štávy, kolik je potřeba k přelití porcí. Až kuře přendáte na bílý talíř, poznáte, že jeho název pochází od příjemné hnědočervené barvy, kterou získá při tomto způsobu úpravy. Kuře podávejte s rýží, popřípadě s těstovinami nebo chlebem


Jít na recept Kuře na červeno podle Karla >>