 |
Kategorie receptů |
|
|
 |
Recepty na email |
|
|
 |
Doporučujeme |
|
|
 |
Reklama |
|
|
|
|

Formix SE - formuláře na Vašem PC tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy více informací >> |
Rybář - elektronický rybářský záznamík Evidence a plánování rybářských výprav včetně úlovků a jejich fotografií. Integrovaný atlas ryb a seznam revírů. Pomůcka moderního rybáře. více informací >> |
|
Recept na Krůtí stehno-pečené na zázvoru
|
|
 |
| |
Postup přípravy:Zázvor oloupeme a nastrouháme najemno.
Oloupaná jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme je na malé kostičky.
Krůtí stehna vykostíme,maso očístíme,omyjeme a osušíme.
Na povrchu i uvnitř je dobře osolíme a opepříme,potřeme strouhaným zázvorem a naplníme kousky jablek.
Obě stehna pomocí jehly a nitě zašijeme,aby náplń nevypadávala,potřeme je olejem a položíme do pekáčku.
Pekáček vložíme do trouby předehřáté asi na 200°C a stehna zprudka zapečeme.
Přibližně po 8 minutách teplotu snížíme na 165°C,krůtu podlijeme trochou vody a za občasného podlévání ji pod pokličkou pozvolna dusíme doměkka.
Asi po hodině pokličku sejmeme a krůtu dopečeme dozlatova.
Brambory oloupeme a v osolené vodě uvaříme doměkka.
Očištěné růžičky kapusty vhodíme do vroucí vody a krátce povaříme.
Když změknou,vyjmeme je a necháme okapat.
Brambory i kapustu uchováme na teplém místě.
4.:Upečenou krůtu vyjmeme.Štávu přelijeme do malého kastrůlku a spolu s vínem krátce povaříme a okořeníme.
Krůtí stehna podáváme s bramborami posypanými čerstvou petrželkou a kapustou.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Krůtí stehno-pečené na zázvoru, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/kruti-stehno-pecene-na-zazvoru">Recept: Krůtí stehno-pečené na zázvoru</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Krůtí stehno-pečené na zázvoru:

|
|
 |
Nové-upravené recepty |
 |
|
Krůta
|
 |
Reklama |
|
|
 |
Ostaní |
|
|
|