1 králičí zadek
3 cibule
1 kg brambor
2 dl vývaru (může být z kostky)
1 lžíce hl. mouky
1,5 dl kysané smetany
sůl
mletá sladká paprika
100 g slaniny
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Maso nakrájíme na kousky. Slaninu pokrájenou nadrobno rozškvaříme a osolené kousky králíka na ní opečeme. Maso výjmeme a výpekem vymažeme zapékací misku. Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky, stejně jako cibuli. Do misky dáme vrstvu brambor a cibule, posypeme hl. moukou, poklademe masem, posypeme mletou paprikou a slaninou, poklademe znovu brambory. Zalijeme troškou vývaru a dusíme v troubě pod poklicí asi 45 min. Potom zalijeme kysanou smetanou a dopečeme.