celý králík
2 ks cibule
12,5 dkg sádla
12,5 dkg másla
10 dkg špeku
2 stroužky utřeného česneku
2 lžíce 8% octa
1/4l vody
sůl a pepř
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Cibuli nakrájíme na kostičky na rozpuštěné sádlo s máslem a necháme zesklovatět,pak přidáme nakrájený špek-taky na kostičky.Toto vše připravujeme v otevřeném papiňáku,trochu osmahneme a na tento základ narovnáme rozporcovaného,osoleného a hodně opepřeného králíka,přidáme rozetřený česnek,ocet a vodu).Hrnec uzavřeme a vše vaříme 25-30 min.Pak vše přelijeme do pekáče a nechame upéct do růžova v troubě.Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem a se zadělávaným zelím,nebo čerstvým kyselým zelím.