maso z králíka (nejlépe váleček ze hřbetu), lze použít i krůtí nebo kuřecí prsa
4 lžíce olivového oleje
2 vejce
2 lžičky maggi
2 lžičky worchesterové omáčky
3 lžíce solamylu (nemusí být)
1/2 lžičky mletého pepře
1 lžička sladké papriky
1 lžička kari
1/2-1 lžička soli
4 menších cibulí
4 stroužky česneku
velká plechovka žampiónů
zelenina dle možností (paprika, pórek, bambusové výhonky, mrkev, fazolové nebo hráškové lusky...)
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Maso nakrájíme na nudličky nebo na kostky. Zeleninu pokrájíme na kousky, žampińy na plátky, cibuli na kolečka a česnek utřeme nebo prolisujeme. Maso zeleninu, olej, koření a ostatní přísady důkladně promícháme a necháme v ledničce alespoň do druhého dne odležet.
Na pánvi směs zprudka orestujeme doměkka nebo ji naopak zvolna podusíme ve vodě či 1-2 dl bílého vína.
Podáváme se rýží, hranolkami, kroketami nebo bílým pečivem. Můžeme přidat dresink nebo tatarskou omáčku.