Syrové brambory pokrájíme na malé kostky nebo hranolky a smícháme s předvařenou rýží,osolíme a opepříme.Sklenici 0,7 sterilovaného zelí prokrojíme a jemně propereme pod tečící vodou.Do pekáče rozložíme 1/2 brambor s rýží a 1/2 propraného zelí.Na tuto vrstvu rozložíme na kostičky nebo nudličky nakrájenou krkovičku spolu s nakrájeným špekem a položíme další vrstvu brambor s rýzí a navrch zbytek zelí s nakrájenou maďarskou pikantní klobásou.Zakysanou smetanu zředíme mlékem a obarvíme sladkou paprikou případně grilovacím kořením.Pekáč zakryjeme víkem a dáme do trouby na 200 st./30 minut a potom můžeme zeslabit na 150 st./cca na 1hodinu.Nakonec pekáč odekryjeme a vrch necháme trochu do zlatova zapéct.Nemícháme-snažíme se porcovat tak,jak jsou vrstvy proložené.
Původní recept pochází z maďarske kuchyně.