| Domácí účto | Hromadné emaily | Recepty doma | FormOffice | Počítej Kalorie | Pletení | EET Účtenky | Formuláře na PC | Omalovánky | Zbrojní průkaz | DWN.cz | Snadné hubnutí | Formuláře ZDARMA | Email šablony | Rybář |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Koložvárské zelí od p. Matějky


Doba přípravy:02:00
Počet porcí:5
Autor:
Přidáno/změněno:10.10.2010

Ingredience:

sklenice sterilovaného zelí,6 středních brambor,20dkg rýže,1 maďarská pikantní klobása,10dkg uzeného špeku,30-40dkg krkovičky,1 zakysaná smetana,1dcl mléka,pepř,sůl,sladká paprika

Popis:

Syrové brambory pokrájíme na malé kostky nebo hranolky a smícháme s předvařenou rýží,osolíme a opepříme.Sklenici 0,7 sterilovaného zelí prokrojíme a jemně propereme pod tečící vodou.Do pekáče rozložíme 1/2 brambor s rýží a 1/2 propraného zelí.Na tuto vrstvu rozložíme na kostičky nebo nudličky nakrájenou krkovičku spolu s nakrájeným špekem a položíme další vrstvu brambor s rýzí a navrch zbytek zelí s nakrájenou maďarskou pikantní klobásou.Zakysanou smetanu zředíme mlékem a obarvíme sladkou paprikou případně grilovacím kořením.Pekáč zakryjeme víkem a dáme do trouby na 200 st./30 minut a potom můžeme zeslabit na 150 st./cca na 1hodinu.Nakonec pekáč odekryjeme a vrch necháme trochu do zlatova zapéct.Nemícháme-snažíme se porcovat tak,jak jsou vrstvy proložené.
Původní recept pochází z maďarske kuchyně.


Jít na recept Koložvárské zelí od p. Matějky >>