Těsto:
250 g hladké mouky
lžička soli
25 g másla
1 žloutek
voda dle potřeby (příprava do kulaté formy
pokud na velký pekáč
dělat ještě jednou tolik).
Náplň:
300 ml smetany
3 vejce
1 žloutek = ušleháme lehce
80 g nivy
80 g tvrdého sýra výrazné chuti
80 g romadúru
80 g tvrdého sýra
špetka kmínu
anýzu
sladké papriky a pepře
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Rozváleným těstem naplníme koláčovou formu. Přebytečné těsto odřízneme, rozválíme a rozkrájíme na 2 cm široké pásky. Proužky přilepíme na koláč tak, aby byl rozdělen na čtyři stejné díly. Necháme v chladu odpočinout. Mezitím v misce rozšleháme vejce se smetanou. Do každé části koláče nalijeme smetanovo-žloutkovou hmotu a nasypeme jiný druh sýra. Tvrdý sýr výrazné chuti posypeme anýzem, romadúr kmínem a tvrdý sýr paprikou. Pečeme 40 minut v předehřáté troubě.