100 g polohrubé mouky
100 g másla
1 žloutek
rozšlehaný bílek na potření
krystalový cukr na posypání
tuk na vymazání plechu
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Z prosáté mouky,rozměklého másla a žloutku zpracujeme těsto,které necháme asi hodinu v chladničce odpočinout.
Pak je vyndáme a na pomoučeném vále vyválíme dvě stejné placky.
První placku přeneseme na vymazaný plech,potřeme ji nádivkou a přiložíme druhou placku.Kraje dobře přitiskneme.
Povrch potřeme rozšlehaným bílkem a posypeme krystalovým cukrem.Pečeme asi půl hodiny v předehřáté troubě dozlatova. Nádivka:
140g mletých oříšků,100g jemného krystalového cukru,3 vejce,strouhaná citrónová kůra. -žloutky s citronovou kůrou a cukrem utřeme do pěny,přimícháme rozemleté oříšky a pevně ušlehaný sníh z bílků.