|
Recept na Klobásy
|
|
|
| |
Postup přípravy:Všechna masa nakrájíme na 5 cm kostičky. Promícháme sůl, práškový cukr a sanytr a po promíchání rozdělíme směs pro všechny druhy masa. Odděleně sůl promícháme s jednotlivými druhy masa a osolené maso naložíme do jednoho hrnce. Jednotlivé druhy položíme na sebe. Maso necháme uležet 2 dny při teplotě 8 až 10 stupňů C, nebo 4 dny při teplotě 0 - 5 stupňů C (nesmí zmrznout). Pak vyndáme a hovězí (skopové) maso umeleme na nejjemnějších otvorech. Namleté maso dáme do většího hrnce, přidáme asi 3/4 litru vody (nebo masový vývar - nesolit) a 1/4 litru vývaru z kůží. Rozpracujeme, přidáme nejprve kostky libového vepřového masa, řádně vypracujeme, promneme a přidáme tučné maso a promícháme. Umeleme přes otvory 5 - 8 mm. Po umletí jen lehce zamícháme (nesmí se promačkat). Plníme do střev (hodně natlačit) a pak udíme : 0,5 hodiny na 90 st. C 3,5 hod. na 40 až 60 st. C
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Klobásy, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/klobasy">Recept: Klobásy</a>
|
| |
| | |
klobásy
Tak přátelé zatím nejlepší recept na klobásy co se na netu nachází 2x vyskoušeno opravdu super
Napsal: Pepa dne 18.2.2010 20:01:15
|
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Klobásy:
|