| EET Účtenky | Recepty doma | Omalovánky | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | Rybář | Snadné hubnutí | Domácí účto | Zbrojní průkaz | Počítej Kalorie | Pletení | FormOffice | Email šablony | Hromadné emaily | Formuláře na PC |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Klobásy


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:31.8.2009

Ingredience:

1.5 kg hovězí přední nebo skopové
1.5 kg vepřové libové
2 kg vepřové tučné

Koření na 5 kg masa :
1 rovná polévková lžíce sladké papriky
1/2 rovné polévkové lžíce pepře
1/2 rovné polévkové lžíce kmínu
2 dkg utřeného česneku
10 dkg soli
1 dkg práškového cukru
0,3 až 0,5 dkg sanytru
koření dávat již při nakládání masa

Popis:

Všechna masa nakrájíme na 5 cm kostičky. Promícháme sůl, práškový cukr a sanytr a po promíchání rozdělíme směs pro všechny druhy masa. Odděleně sůl promícháme s jednotlivými druhy masa a osolené maso naložíme do jednoho hrnce. Jednotlivé druhy položíme na sebe. Maso necháme uležet 2 dny při teplotě 8 až 10 stupňů C, nebo 4 dny při teplotě 0 - 5 stupňů C (nesmí zmrznout). Pak vyndáme a hovězí (skopové) maso umeleme na nejjemnějších otvorech. Namleté maso dáme do většího hrnce, přidáme asi 3/4 litru vody (nebo masový vývar - nesolit) a 1/4 litru vývaru z kůží. Rozpracujeme, přidáme nejprve kostky libového vepřového masa, řádně vypracujeme, promneme a přidáme tučné maso a promícháme. Umeleme přes otvory 5 - 8 mm. Po umletí jen lehce zamícháme (nesmí se promačkat). Plníme do střev (hodně natlačit) a pak udíme : 0,5 hodiny na 90 st. C 3,5 hod. na 40 až 60 st. C


Jít na recept Klobásy >>