Mleté maso dáme do vetší mísy, přidáme žloutky, strouhaný sýr, petrželku a důkladně promícháme. Směs osolíme a opepříme. Mokrýma rukama rychle vytvarujeme stejně velké karbanátky, které na rozpáleném oleji opékáme přibližně 7 minut po obou stranách. Opečené karbanátky vyndáme na papírový ubrousek a necháme je okapat. Uchováme je v teple.
Cibuli jemně pokrájíme nebo ještě lépe nastrouháme a zpěníme na lžíci másla. Zalijeme smetanou a přisypeme tavený sýr nakrájený na malé kousky spolu se strouhaným sýrem. Za stálého míchání směs vaříme, dokud se sýr nerozpustí a omáčka nezhoustne.
Horkou omáčku ochutíme solí, pepřem a octem a vmícháme na kolečka pokrájené olivy, usekanou feferonku a kapary.
Karbanátky upravíme na talíř, přelijeme sýrovou omáčkou a
podáváme nejlépe s chlebem.