| Pletení | Snadné hubnutí | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | Rybář | Recepty doma | Email šablony | Omalovánky | DWN.cz | Domácí účto | FormOffice | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | Počítej Kalorie |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Karbanátky se sýrovou omáčkou


Doba přípravy:00:50
Počet porcí:5
Autor:
Přidáno/změněno:13.1.2015

Ingredience:

600g mletého masa
2 lžíce oleje
1 lžíce másla
1 menší cibule
1 lžíce sekané petrželky
2 lžíce strouhaného sýra
1 trojúhelníček pikantního taveného sýra(Nivy)
200 ml smetany ke šlehání
2 žloutky
sůl
pepř
1 feferonku
6 oliv
1 lžíci kaparů
ocet

Popis:

Mleté maso dáme do vetší mísy, přidáme žloutky, strouhaný sýr, petrželku a důkladně promícháme. Směs osolíme a opepříme. Mokrýma rukama rychle vytvarujeme stejně velké karbanátky, které na rozpáleném oleji opékáme přibližně 7 minut po obou stranách. Opečené karbanátky vyndáme na papírový ubrousek a necháme je okapat. Uchováme je v teple.
Cibuli jemně pokrájíme nebo ještě lépe nastrouháme a zpěníme na lžíci másla. Zalijeme smetanou a přisypeme tavený sýr nakrájený na malé kousky spolu se strouhaným sýrem. Za stálého míchání směs vaříme, dokud se sýr nerozpustí a omáčka nezhoustne.
Horkou omáčku ochutíme solí, pepřem a octem a vmícháme na kolečka pokrájené olivy, usekanou feferonku a kapary.
Karbanátky upravíme na talíř, přelijeme sýrovou omáčkou a
podáváme nejlépe s chlebem.


Jít na recept Karbanátky se sýrovou omáčkou >>