|
Recept na Jidáše II.
|
|
|
| |
Postup přípravy:Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, se špetkou cukru a dvěma lžícemi mouky ho zamícháme a necháme na teplém místě asi 10–15 minut vyběhnout.
Do velké mísy s moukou přidáme vejce, vanilkový a krupicový cukr, rozpuštěné máslo, nahrubo posekané mandle či ořechy, přilijeme kvásek a dobře propracujeme. Pokud je těsto příliš tuhé, přilijeme trochu vlažného mléka. Jakmile je těsto spojené, přeložíme je na vál, dobře propracujeme dohladka a pod utěrkou necháme na teplém místě alespoň 30 minut vykynout. Těsto musí zvětšit svůj objem 1x.
Z vykynutého těsta tvarujeme různé uzlíky, houstičky, preclíčky. Na plechu je necháme ještě dalších 15 minut kynout. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 10–15 minut dozlatova.
Ještě horké jidáše potíráme rozehřátým máslem smíchaným s medem a rumem. Necháme zaschnout a pocukrujeme moučkovým cukrem.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Jidáše II., zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/jidase-ii">Recept: Jidáše II.</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Jidáše II.:
|