|
Kategorie receptů |
|
|
|
Recepty na email |
|
|
|
Doporučujeme |
|
|
|
Reklama |
|
|
|
|
|
Recept na Jablkovo-hrozinkový koláč
|
|
|
| |
Postup přípravy:Z trochy mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások.
Múku, žĺtok, cukor, soľ, zvyšok mlieka s rozpusteným margarínom (nesmie byť horúce) a kvások dáme do misy a vymiesime hladké cesto, a vyformujeme najlepšie do tvaru bochníčka. Zľahka pomúčime a necháme vykysnúť, aby zdvojnásobil objem.
Jablká ošúpeme, pokrájame na kocky, posypeme škoricovým cukrom a premiešame. Hrozienka zalejeme rumom a necháme postáť. Pred vrstvením na cesto ich primiešame k jablkám - bez rumu, aby nebolo v plnke veľa šťavy.
Tortovú alebo inú formu si trochu vymažeme olejom. Bochníček cesta rovno z misy dáme do formy a cesto rovnomerne roztlačíme po celej ploche. Cesto potrieme slivkovým lekvárom a navrstvíme jabĺčka.
Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 st.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Jablkovo-hrozinkový koláč, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/jablkovo-hrozinkovy-kolac">Recept: Jablkovo-hrozinkový koláč</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Jablkovo-hrozinkový koláč:
|
|
|
Nové-upravené recepty |
|
|
Jablka
|
|
Reklama |
|
|
|
Ostaní |
|
|
|