| Snadné hubnutí | Formuláře na PC | Počítej Kalorie | Rybář | FormOffice | Pletení | DWN.cz | Hromadné emaily | EET Účtenky | Recepty doma | Formuláře ZDARMA | Domácí účto | Zbrojní průkaz | Email šablony | Omalovánky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Jablkovo-hrozinkový koláč


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:8
Autor:
Přidáno/změněno:23.5.2016

Ingredience:

Na kysnuté cesto:
250 g polohrubej múky
1,5 dl mlieka
20 g droždia
60 g margarínu
1 žĺtok
50 g cukru
štipka soli
Na plnku:
3 jabĺčka
1 PL hrozienok
2 balíčky škoricového cukru
rum
slivkový lekvár

Popis:

Z trochy mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások.
Múku, žĺtok, cukor, soľ, zvyšok mlieka s rozpusteným margarínom (nesmie byť horúce) a kvások dáme do misy a vymiesime hladké cesto, a vyformujeme najlepšie do tvaru bochníčka. Zľahka pomúčime a necháme vykysnúť, aby zdvojnásobil objem.
Jablká ošúpeme, pokrájame na kocky, posypeme škoricovým cukrom a premiešame. Hrozienka zalejeme rumom a necháme postáť. Pred vrstvením na cesto ich primiešame k jablkám - bez rumu, aby nebolo v plnke veľa šťavy.
Tortovú alebo inú formu si trochu vymažeme olejom. Bochníček cesta rovno z misy dáme do formy a cesto rovnomerne roztlačíme po celej ploche. Cesto potrieme slivkovým lekvárom a navrstvíme jabĺčka.
Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 st.


Jít na recept Jablkovo-hrozinkový koláč >>