400 g hovězího masa
2 lžíce oleje
40 g uzené slaniny
1 cibule
60 g kořenové zeleniny
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce vína
půl lžičky cukru
ocet
voda
bobkový list
celý pepř
tymián
jalovec
citrónová kůra a šťáva
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Hovězí prošpikujeme a dáme do mísy. V osolené vodě povaříme všechny ostatní přísady a necháme vychladnout. Vychladlý vývar nalijeme na maso a v ledničce necháme asi 3 dny marinovat. Na oleji zpěníme cibulku a maso po všech stranách opečeme. Potom podlijeme částečně vývarem a za občasného podlévání dusíme doměkka. Potom maso vyjmeme a naporcujeme. Šťávu i se zeleninou rozmixujeme, přidáme ve vodě rozkvedlanou mouku a po krátkém povaření vrátíme zpět maso a ještě krátce povaříme. Podáváme s kolínky a tak podobně.