|
Recept na Hovězí maso po provensálsku
|
|
|
| |
Postup přípravy:Brambory oloupeme,nakrájíme na půlměsíčky, stejně si připravíme vodnici a mrkev. Cuketu neloupeme, ale rozpůlíme, vykrojíme jádra a také nakrájíme na půlměsíčky. Žampiony na plátky, cibuli na jemné kostičky. Rajčata oloupeme, rozpůlíme, vykrojíme jádra a také nakrájíme na. Jádřince ale nevyhazujeme.
Do hluboké pánve dáme olej a na něm zprudka osmažíme plátky masa. Jakmile se zatáhne, vyndáme maso a do oleje vložíme cibulku a jádřince z rajčat. Cibulku necháme lehce zesklovatět, poté přidáme maso, osolíme, opepříme, dáme provensálské bylinky a přidáme všechnu ostatní zeleninu. Podlijeme sklenicí vody a necháme dusit cca 40 minut, podle masa. Jakmile je měkke, zahustíme protlakem.
Můj tip:
Omáčka je spíše jako sos, vodová, Francouzi nikdy nezahušťují. Nejčastější přílohou je bageta, kterou se dá šťáva namáčet.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Hovězí maso po provensálsku, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/hovezi-maso-po-provensalsku">Recept: Hovězí maso po provensálsku</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Hovězí maso po provensálsku:
|