| Rybář | Formuláře na PC | Zbrojní průkaz | Pletení | Omalovánky | Email šablony | DWN.cz | Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA | Recepty doma | Hromadné emaily | EET Účtenky | FormOffice | Domácí účto | Snadné hubnutí |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Hovězí maso po provensálsku


Doba přípravy:01:15
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:2.9.2018

Ingredience:

4 plátky libového hovězího
4 brambory
4 žampiony
4 mrkve
4 rajčata
2 vodnice- taková ta větší bílá ředkvička
1 malé cukety
1 cibule
1 cibule červená
2 lžíce olivového oleje
1 hrst provensálských bylinek
1 malý rajský protlak
příloha:
bageta
ryze
brambory
t estoviny

Popis:

Brambory oloupeme,nakrájíme na půlměsíčky, stejně si připravíme vodnici a mrkev. Cuketu neloupeme, ale rozpůlíme, vykrojíme jádra a také nakrájíme na půlměsíčky. Žampiony na plátky, cibuli na jemné kostičky. Rajčata oloupeme, rozpůlíme, vykrojíme jádra a také nakrájíme na. Jádřince ale nevyhazujeme.
Do hluboké pánve dáme olej a na něm zprudka osmažíme plátky masa. Jakmile se zatáhne, vyndáme maso a do oleje vložíme cibulku a jádřince z rajčat. Cibulku necháme lehce zesklovatět, poté přidáme maso, osolíme, opepříme, dáme provensálské bylinky a přidáme všechnu ostatní zeleninu. Podlijeme sklenicí vody a necháme dusit cca 40 minut, podle masa. Jakmile je měkke, zahustíme protlakem.
Můj tip:
Omáčka je spíše jako sos, vodová, Francouzi nikdy nezahušťují. Nejčastější přílohou je bageta, kterou se dá šťáva namáčet.


Jít na recept Hovězí maso po provensálsku >>