kachna
4 řízky
1/4 kg jater
salám nebo párek
1 cibule
2 vejce
mandle
vegeta
sůl
kmín,koření dle chuti
mléko
olej
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Kachnu vykostíme a podle potřeby či zvyku nasolíme a necháme naležet (1 den předem).
Nádivka:
V mléce namočíme na kolečka nakrájené rohlíky,spaříme oloupeme a na kousky nakrájíme mandle.Na oleji či másle můžeme (ale nemusíme) opražit cibuli a najemno pokrájený salám či párek.Přidáme 1/4 kg vepřových (lépe drůbežích) jater a krátce je orestujeme.Smícháme s rozmočenými rohlíky,přidáme asi 2 vejce (i víc),mandličky a dochutíme vegetou a kořením dle chuti a libosti.Kačenu vycpeme několika řízky-nádivku-opět řízky.Pečlivě zašijeme bavlnkou.Pečeme asi 2 hodiny i více.Podle chuti ji můžeme celou posypat kmínem.
Je lepší,když je přikrytá a občas ji podlijeme vodou,aby se nepřipekla.Krájíme na kolečka.