| EET Účtenky | Rybář | Pletení | Omalovánky | Počítej Kalorie | Formuláře na PC | Email šablony | Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | Domácí účto | DWN.cz | Snadné hubnutí | Recepty doma | FormOffice | Formuláře ZDARMA |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Galantina z kachny


Doba přípravy:02:45
Počet porcí:6
Autor:
Přidáno/změněno:4.8.2010

Ingredience:

kachna
4 řízky
1/4 kg jater
salám nebo párek
1 cibule
2 vejce
mandle
vegeta
sůl
kmín,koření dle chuti
mléko
olej

Popis:

Kachnu vykostíme a podle potřeby či zvyku nasolíme a necháme naležet (1 den předem).
Nádivka:
V mléce namočíme na kolečka nakrájené rohlíky,spaříme oloupeme a na kousky nakrájíme mandle.Na oleji či másle můžeme (ale nemusíme) opražit cibuli a najemno pokrájený salám či párek.Přidáme 1/4 kg vepřových (lépe drůbežích) jater a krátce je orestujeme.Smícháme s rozmočenými rohlíky,přidáme asi 2 vejce (i víc),mandličky a dochutíme vegetou a kořením dle chuti a libosti.Kačenu vycpeme několika řízky-nádivku-opět řízky.Pečlivě zašijeme bavlnkou.Pečeme asi 2 hodiny i více.Podle chuti ji můžeme celou posypat kmínem.
Je lepší,když je přikrytá a občas ji podlijeme vodou,aby se nepřipekla.Krájíme na kolečka.


Jít na recept Galantina z kachny >>