1 kg brambor
25 dkg anglické slaniny nebo uzeného masa
2 vejce
1 cibule
2 dcl smetany,olej nebo tuk na pečení,
2 lžíce strouhanky - 1 balení směsi KOTANYI Mix Francouzské brambory
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Cibuli a slaninu nakrájíme na drobno, osmahneme na pánvi do zlatova a necháme zchladnout. Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě do poloměkka, slijeme vodu a necháme zchladnout. Poté brambory nakrájíme na kostičky či plátky. Do pánve na zapékání vymazané tukem nebo olejem a zesypané strouhankou položíme střídavě vrstvou brambor, vrstvou cibulky se slaninou a vrstvou brambor.
Směs koření smícháme do hladka se smetanou a vejci. Touto omáčkou přelijeme připravené brambory a zapékáme v rozehřáté troubě asi 40 minut.