0,5kg rýže
1,5kg cukru
3,5 lt vody
5 dkg rozinek
1 rulička celé skořice
1 celá vanilka
4 zrnka nového koření
4 hřebíčky
kousek nastrouhaného muškátového oříšku
špetka tymiánu
1 kostka kvasnic (42 g)
1 citron
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Propereme rýži, necháme ji okapat, svaříme vodu s cukrem.Rýži zalijeme cukr. roztokem 30 st. C teplým, přidáme směs koření, nakrájený citron i kůru a kvasnice.Dáme do nádoby, nejlépe demižonu, přikryjeme gázou a necháme kvasit.
Po vykvašení stočíme do druhé nádoby, po vyčištění do sklenic.
Do 20ti lt demižonu - 3 dávky
Používáme při přípravě čínských specialit