| DWN.cz | Zbrojní průkaz | FormOffice | Snadné hubnutí | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | Formuláře na PC | Omalovánky | Recepty doma | Rybář | Email šablony | Pletení | Hromadné emaily | Počítej Kalorie | Domácí účto |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Cinzano - saké


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:28.3.2017

Ingredience:

0,5kg rýže
1,5kg cukru
3,5 lt vody
5 dkg rozinek
1 rulička celé skořice
1 celá vanilka
4 zrnka nového koření
4 hřebíčky
kousek nastrouhaného muškátového oříšku
špetka tymiánu
1 kostka kvasnic (42 g)
1 citron

Popis:

Propereme rýži, necháme ji okapat, svaříme vodu s cukrem.Rýži zalijeme cukr. roztokem 30 st. C teplým, přidáme směs koření, nakrájený citron i kůru a kvasnice.Dáme do nádoby, nejlépe demižonu, přikryjeme gázou a necháme kvasit.
Po vykvašení stočíme do druhé nádoby, po vyčištění do sklenic.
Do 20ti lt demižonu - 3 dávky
Používáme při přípravě čínských specialit


Jít na recept Cinzano - saké >>