300 g brokolice
sůl
300 g mozzarelly
100 g tvarohu
pepř
350 g sterilovaných rajčat
bazalka
16 cannelloni
30 g parmezánu
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Brokolici rozdělíme na růžičky. Přelijeme ji vroucí osolenou vodou a 4 minuty blanšírujeme. Změklou brokolici slijeme a propláchneme chladnou vodou. Necháme ji okapat. Mozzarellu nakrájíme na malé kostičky. Brokolici usekáme a smícháme se sýrem. Přidáme tvaroh a směs pikantně dochutíme solí a pepřem.
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Vymastíme zapékací mísu a na dno rozprostřeme zhruba 1/4 rajčat. Posypeme bazalkou. Neuvařené cannelloni naplníme brokolicovou nádivkou a hezky jeden vedle druhého je vyrovnáme do mísy. Překryjeme zbývajícími rajčaty a posypeme parmezánem. Dáme do trouby a pečeme asi 30 minut.