| Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | Rybář | FormOffice | Omalovánky | EET Účtenky | Formuláře na PC | Domácí účto | Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA | Snadné hubnutí | Pletení | Recepty doma | Email šablony | DWN.cz |
kliknutím přejdete na úvodní stranu  
Nejhledanější recepty na:
kureci 19.3 hovezi chleb koreni hru cesnek med oleje syr krem testo ...>>
Hlavní databáze receptů         Dokážete poradit začátečníkům? Kontakty
   Databáze receptů > Tepelně úpravená jídla > Zapečené a pečené pokrmy Přihlášení registrovaného uživatele Registrace nového uživatele Přidat nový recept Zobrazit mnou zobrazené recepty
tipdne16.png TIP DNE

Recepty doma 4.24 FREE

smallimg Zdarma stáhnout progam Recepty doma
6030 kB
Elektronická kuchařská kniha se spoustou receptů, snadnou možností vyhledávání a tisku.
Nyní také pro OS Android
tecka Více informací

img/kat16.png Kategorie receptů

email16.png Recepty na email
Zasílat zdarma upozornění o nových receptech na Váš email:


email16.png Ostaní
addfav.jpg Přidat do oblíbených
home.jpg Nastav jako homepage
mail Napište nám

Varime Recepty.cz RSS - Nové a aktualizované recepty RSS - Aktuality
Varime Recepty.cz RSS - Nejsledovanější recepty RSS - Top 10

recept Doporučujeme


recepty Reklama
Formix, 13kB


Varime Recepty.cz A B C Č D E F G H CH I J K L M N O P R Ř S Š T U V W X Y Z Ž 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0
reklama
Recepty doma - PC kuchařka zdarma
Snadné přidávání, vyhledávání a tisk receptů. Mnoho funkcí. Možnost získat přes 10000 receptů. Ultrarychlé vyhledávání, kalkulace cen receptů tecka více informací >>
FitLinie - zhoubnout, zesílit, zdravě žít
Hubněte a žijte zdravěji! Chtěli byste shodit pár kilo a vylepšit svou tělesnou zdatnost? Vyzkoušejte zdarma jedinečný software tecka více informací >>

Recept na Brokolicové brambory

soft_detail_big.jpg
Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Zobrazeno/týden: 5936x / 3x
Přidáno/změněno: 21.12.2009
Kategorie: - Tepelně úpravená jídla - Zapečené a pečené pokrmy
- Zelenina - Brambory
- Zelenina - Košťálová - Brokolice
- Příprava pokrmů - Večeře

Inredience:

1 brokolice
8 bramborů
1 pórek
1 středně velká červená cibule (lze i bílou)
2 mrkve
1 instatní brokolicová polévka
5 - 7 dkg plísňového sýra (Dor Blue,Niva ap.)
1 lžička másla (Ramy)
pepř
sůl
provensálské koření
arabská směs
stroužek česneku
1 větší bílý jogurt



Hodnoceni: hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
(kliknutím ohodnotíte recept)

Postup přípravy:

Výše uvedené množství ingrediencí stačí na 4 porce.
Do většího skleněného pekáčku nebo mísy vložíme máslo a dáme na 20 sec. do mikrovlnky rozpustit. Otáčením pak tuk naneseme rovnoměrně na stěny mísy. Uvaříme cca 1L vody. Částí vody zalijeme instantní polévku (max. 1 dcl-musí být hustá). Zbytkem vařící vody přelijeme brokolici. Nakrájíme brambory a mrkev na plátky, pórek a cibulina, z brokolice oddělíme růžičky.
Dno mísy vyložíme plátky bramborů (je dobré obložit i boky mísy). Na brambory klademe v rovnoměrné vrstvě brokolici, větší růžičky podélně rozřízneme. Dál pak vrstvu mrkve, na ní vrstvu pórku a zasypeme lehce cibulí. Pořadí nemusíte nutně dodržovat, ale rovnoměrné kladení vrstev je důležité! Lehce osolíme, okořeníme a nakonec lehce zalijeme částí husté kaše z brokolicové polévky.
Tento postup podle velikosti mísy (pekáčku) zopakujeme 2x až 3x. Poslední vrstvu překryjeme plátky bramborů. I ty lehce osolíme, posypeme Arabskou směsí a pokápneme zbytkem polévky.
Mísu přiklopíme víkem a vložíme do mikrovlnné trouby. Ta musí mít funkci Crisp = zapékání. Alternativně lze použít troubu. Nastavíme funkci CRISP, čas na cca 25 minut a s přiklopeným víkem necháme cca 10 min. dusit. Pak z mísy sundáme víko a pokračujeme v zapékání.
Mezitím si připravíme nadrobno nakrájený plísňový sýr a z bílého jogurtu dresink (jogurt+rozmačkaný stroužek česneku, špetka pepře, Provensálské směsi a sůl, lze i zakápnout olivovým olejem, promíchat a dát do chladu).
Asi 5 minut před koncem zapékání - kdy už je vytvořena horní opečená vrstva bramborů - ji posypeme sýrem a dokončíme zapékání. Sýr by se měl rozpustit a částečně vsáknout do pokrmu.
Podáváme tak, aby každá porce obsahovala všechny vrstvy a jako přílohu servírujeme jogurtový dresink.
Ať vám chutná!

Další recepty Další recepty od tohoto autora
Tisknout Verze pro tisk

pridej.czPřidej na servery



Přidejte příspěvek Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Brokolicové brambory:


Hodnocení receptu
hvezda    hvezdahvezda    hvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
Vaše jméno
Váš email
Předmět
Text příspěvku
Kontrolní kód
(opište z obrázku)

Kontrolní obrázek
 




reklama
FitLinie - zhoubnout, zesílit, zdravě žít
Hubněte a žijte zdravěji! Chtěli byste shodit pár kilo a vylepšit svou tělesnou zdatnost? Vyzkoušejte zdarma jedinečný software tecka více informací >>
HomePack3000 - programy na doma
Domácí účetnictví; Evidence knih,kazet,DVD apod; Bytový architekt; Malý sklad. Jednoduchý systém programů, použitelných ve Vaší domácnosti. tecka více informací >>

Nové-upravené recepty RSS - Nové a aktualizované recepty
Zapečené a pečené pokrmy
Selská omeleta 18.10.
Zapečený těstovinový mazec 18.10.
Zapečená žemle s uherákem 18.10.
Cibulový koláč z kynutého těsta 18.10.
Balkánský pekáč 18.10.
Zapékaný chléb s nivou 18.10.
Kuře v zelí 10.11.
Krkovička v kastrůlku 10.11.
Tetiny kotlety 10.11.
Plněný pangas 10.11.

recepty Reklama

recepty Ostaní


Nejhledanější fráze na recepty:


Partneři webu Varime Recepty.cz:




Copyright © 2024. Martin Roubec. Všechna práva vyhrazena. [CH] (0.0561s norob)