0,5 kg brambor
2 stř.velké cibule
2 pol.lžíce tuku na osmahnutí cibule
0,75 l kefíru (podmáslí, zákys ap.- dle obliby)
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Brambory oškrábeme, opláchneme a vložíme do osolené vody uvařit (dle jejich velikosti rozpůlíme či rozčtvrtíme), pro zlepšení chutě můžeme přidat nať (sušenou či čerstvou) petržel (může být i celerová-s tou šetříme aby nedostaly brambory hořkou chuť), než se brambory uvaří oloupeme cibuli, nakrájíme na drobno a osmahneme na tuku. Uvařené brambory rozdělíme na dvě porce, přelijeme osmahnutou cibulkou, dle chutě dosolíme. Příloha - studený kefír, kyška ap.
Rychlá - levná večeře je hotova.