2 cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce slunečnicového oleje
250 g mletého hovězího masa
sůl a čerstvě mletý černý pepř
mletá paprika
500 g drcených rajčat z konzervy
85 g pravého rajčatového protlaku
125 m1 červeného vína
1 lžička nakrájeného čerstvého nebo sušeného tymiánu
1 lžička nakrájené čerstvé nebo sušené bazalky
300 g špaget
1 lžíce olivového oleje
nastrouhaný parmazán
větvičky čerstvého koření na ozdobu
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
loupejte cibuli a česnek a nadrobno je nakrájejte. Na pánvi rozehřejte slunečnicový olej a opékejte cibuli a česnek, dokud nezměknou.
Přidejte mleté hovězí maso a za stálého míchání ho opékejte 5 minut. Dochuťte ho solí, pepřem a paprikou.
Přidejte rajčata, rajčatový protlak a červené víno a vše přiveďte k varu. Pak zmírněte oheň a vše vařte ještě asi 15 minut, občas promíchejte. Nakonec přidejte tymián a bazalku.
Mezitím přiveďte k varu mírně osolenou vodu, vložte do ní špagety a přidejte olivový olej. Vařte je 8-10 minut nebo dokud nejsou "al dente", občas je zamíchejte vidličkou.
Špagety slijte a podávejte na nahřátých talířích zalité masovou omáčkou. Posypte je nastrouhaným parmazánem a ozdobte větvičkami čerstvého koření, než je ponesete na stůl.
Podávejte s horkým česnekovým a bylinkovým chlebem.