| Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | Email šablony | Omalovánky | Hromadné emaily | EET Účtenky | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA | Rybář | FormOffice | Recepty doma | Pletení | DWN.cz | Domácí účto |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Boloňské špagety III.


Doba přípravy:00:45
Počet porcí:2
Autor:
Přidáno/změněno:18.3.2016

Ingredience:

2 cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce slunečnicového oleje
250 g mletého hovězího masa
sůl a čerstvě mletý černý pepř
mletá paprika
500 g drcených rajčat z konzervy
85 g pravého rajčatového protlaku
125 m1 červeného vína
1 lžička nakrájeného čerstvého nebo sušeného tymiánu
1 lžička nakrájené čerstvé nebo sušené bazalky
300 g špaget
1 lžíce olivového oleje
nastrouhaný parmazán
větvičky čerstvého koření na ozdobu

Popis:

loupejte cibuli a česnek a nadrobno je nakrájejte. Na pánvi rozehřejte slunečnicový olej a opékejte cibuli a česnek, dokud nezměknou.
Přidejte mleté hovězí maso a za stálého míchání ho opékejte 5 minut. Dochuťte ho solí, pepřem a paprikou.
Přidejte rajčata, rajčatový protlak a červené víno a vše přiveďte k varu. Pak zmírněte oheň a vše vařte ještě asi 15 minut, občas promíchejte. Nakonec přidejte tymián a bazalku.
Mezitím přiveďte k varu mírně osolenou vodu, vložte do ní špagety a přidejte olivový olej. Vařte je 8-10 minut nebo dokud nejsou "al dente", občas je zamíchejte vidličkou.
Špagety slijte a podávejte na nahřátých talířích zalité masovou omáčkou. Posypte je nastrouhaným parmazánem a ozdobte větvičkami čerstvého koření, než je ponesete na stůl.
Podávejte s horkým česnekovým a bylinkovým chlebem.


Jít na recept Boloňské špagety III. >>