|
Kategorie receptů |
|
|
|
Recepty na email |
|
|
|
Doporučujeme |
|
|
|
Reklama |
|
|
|
|
|
Recept na BIO jogurt
|
|
|
| |
Postup přípravy:Čerstvé mléko zahřejeme na 80 stupňů a následně schladíme na 40 až 45 stupňů, krabicové pouze zahřejeme rovnou na 40-45 stupňů, přidáme sušené mléko na zahuštění jogurtu a celý kelímek jogurtu. Rozmícháme a vlijeme do vyvařených (sterilovaných) skleniček. Přendáme do jogurtovače a během 3 - 4 hod. je jogurt hotový. Dáme vychladit do lednice.
Pokud chceme jogurt sladký, do mléka přidáme hroznový či ovocný cukr anebo med v poměru na 1 lt mléka 2 polévkové lžíce.
Chceme-li jogurt ovocný, na dno skleniček dáme sladký džem (ne kyselý) a zalijeme připravenou směsí na jogurt.
Teplota mléka určuje kyselost jogurtu, čím vyšší teplota, tím je jogurt kyselejší.
Kdo nemá rád jogurt hustý, může sušené mléko vynechat.
Dobrou chuť !!!
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept BIO jogurt, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/bio-jogurt">Recept: BIO jogurt</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu BIO jogurt:
Formix SE - formuláře na Vašem PC tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy více informací >> |
FormOffice - tabulky, tiskové výstupy Víceuživatelský databázový systém s možností tvorby vlastních tabulek a pokročilých tiskových výstupů. Lokální i síťová verze. Bezpečné databáze více informací >> |
|
|
|
Nové-upravené recepty |
|
|
Mléko
|
|
Reklama |
|
|
|
Ostaní |
|
|
|