| Recepty doma | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | EET Účtenky | Formuláře na PC | Domácí účto | DWN.cz | Rybář | Omalovánky | Email šablony | Počítej Kalorie | FormOffice | Formuláře ZDARMA | Pletení | Hromadné emaily |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

BIO jogurt


Doba přípravy:
Počet porcí:6
Autor:
Přidáno/změněno:10.4.2016

Ingredience:

1 lt mléka
4- lžic sušeného odtučněného mléka
1 kelímek jogurtu zn. Holandia či dle chuti s živými jogurt.bakteriemi

Popis:

Čerstvé mléko zahřejeme na 80 stupňů a následně schladíme na 40 až 45 stupňů, krabicové pouze zahřejeme rovnou na 40-45 stupňů, přidáme sušené mléko na zahuštění jogurtu a celý kelímek jogurtu. Rozmícháme a vlijeme do vyvařených (sterilovaných) skleniček. Přendáme do jogurtovače a během 3 - 4 hod. je jogurt hotový. Dáme vychladit do lednice.
Pokud chceme jogurt sladký, do mléka přidáme hroznový či ovocný cukr anebo med v poměru na 1 lt mléka 2 polévkové lžíce.
Chceme-li jogurt ovocný, na dno skleniček dáme sladký džem (ne kyselý) a zalijeme připravenou směsí na jogurt.

Teplota mléka určuje kyselost jogurtu, čím vyšší teplota, tím je jogurt kyselejší.
Kdo nemá rád jogurt hustý, může sušené mléko vynechat.

Dobrou chuť !!!


Jít na recept BIO jogurt >>