|
Recept na Bánovská kyselice
|
|
|
| |
Postup přípravy:Do hrnca dáme asi 2,5 litra vody do ktorej varíme deň vopred namočenú bielu fazuľu. Pridáme namočené huby, na hrubšie plátky pokrájaný zeler, pozdĺžne a ešte napoly prekrojenú mrkvu a petržlen, bobkový list, majorán a varíme pokým fazuľa nezmäkne (v tlakovom hrnci asi 45 minút). V osobitnom hrnci v malom množstve vody varíme asi 45 minút kapustu, ktorú – ak bola kyslejšia – vyžmýkame a vodu odložíme. Na masle speníme múku, do zásmažky pridáme smotanu, privedieme do varu a odstavíme. Z uvarenej fazule vyberiem zeleninu a bobkový list. Mrkvu a zeler prepasírujeme a vložíme k fazuli. K fazuli pridáme kapustu aj s vodou, v ktorej sa varila a smotanu so zásmažkou. Krátko povaríme, podľa chuti pridáme soľ. Ak je kyselica málo kyslá, pridáme vodu z kapusty a ešte krátko povaríme.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Bánovská kyselice, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/banovska-kyselice">Recept: Bánovská kyselice</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Bánovská kyselice:
|