| Zbrojní průkaz | EET Účtenky | Rybář | Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA | Omalovánky | Snadné hubnutí | Domácí účto | FormOffice | Email šablony | DWN.cz | Formuláře na PC | Recepty doma | Pletení | Hromadné emaily |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Bánovská kyselice


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:10
Autor:
Přidáno/změněno:19.8.2014

Ingredience:

1/2 kg bielej fazule
1/2 zeleru
2 mrkvy
1 petržlen
2 hrste sušených húb
1 kg kvasenej kapusty
2,5 dl šľahačkovej smotany
6 bobkových listov
2 lyžice majoránu
soľ
3 lyžice masla
3 lyžice hladkej múky

Popis:

Do hrnca dáme asi 2,5 litra vody do ktorej varíme deň vopred namočenú bielu fazuľu. Pridáme namočené huby, na hrubšie plátky pokrájaný zeler, pozdĺžne a ešte napoly prekrojenú mrkvu a petržlen, bobkový list, majorán a varíme pokým fazuľa nezmäkne (v tlakovom hrnci asi 45 minút). V osobitnom hrnci v malom množstve vody varíme asi 45 minút kapustu, ktorú – ak bola kyslejšia – vyžmýkame a vodu odložíme. Na masle speníme múku, do zásmažky pridáme smotanu, privedieme do varu a odstavíme. Z uvarenej fazule vyberiem zeleninu a bobkový list. Mrkvu a zeler prepasírujeme a vložíme k fazuli. K fazuli pridáme kapustu aj s vodou, v ktorej sa varila a smotanu so zásmažkou. Krátko povaríme, podľa chuti pridáme soľ. Ak je kyselica málo kyslá, pridáme vodu z kapusty a ešte krátko povaríme.


Jít na recept Bánovská kyselice >>