2 banány
100g cukrářských piškotů
80g strouhané hořké čokolády
250g měkkého tvarohu
1 žloutek
250 ml smetany ke šlehání
2 lžíce cukru
2 lžíce kakaa
100 ml silné kávy
1 lžíci rumu
limetku a mátu na ozdobení
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
1. Připravenou porci silné kávy smícháme s rumem a necháme vychladnout. Žloutek vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme tvaroh a ušlehanou smetanu a vše důkladně promícháme. Do vzniklého tvarohového krému potom vmícháme nastrouhanou čokoládu.
2. Část piškotů postupně namáčíme v ochucené kávě a vyložíme jimi dno formy, v níž budeme tiramisu připravovat.Poté piškoty překryjeme vrstvou tvarohového krému, které poklademe podélně rozkrojenými půlkami banánů a opět přidáme tvarohovou směs. Další vrstvu budou tvořit namočené piškoty. Dezert zakončíme tvarohovou vrstvou, kterou zasypeme kakaem.
3. Tiramisu dáme do ledničky ztuhnout nejlépe do druhého dne. Nakrájené porce při servírování ozdobíme plátkem limetky a čerstvou mátou.