Formix SE - formuláře na Vašem PC tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy více informací >> |
FitLinie - zhoubnout, zesílit, zdravě žít Hubněte a žijte zdravěji! Chtěli byste shodit pár kilo a vylepšit svou tělesnou zdatnost? Vyzkoušejte zdarma jedinečný software více informací >> |
|
Recept na Babiččiny polenské pouťové mrkvánky
|
|
|
| |
Postup přípravy:Jako náplň se do mrkvanů použije strouhaná mrkev (na toto množství těsta asi 1,5 kg mrkve), které se upraví takto :
Do jemně rozstrouhané mrkve dáme asi čtvrt kg cukru krystalu, 1 vanilkový cukr a asi 50 celých nebo rozemletých fenyklů. Dusíme na 10 dkg másla 5 – 10 minut. Udušenou mrkev necháme vychladit. Ustojí-li se v mrkvi šťáva, po lehkém pomačkání ji slijeme, aby nebyla mrkvová náplň příliš řídká.
Z vykynutého těsta vykrájíme bochánky, které uvnitř naplníme mrkví. Na plech dáváme řídce, aby se nespekly – podle velikosti plechu 3x4 nebo 4x5. Bochánky podmastíme, pak lehce zmáčkneme. Okraje pomastíme, vršek potřeme zbylým bílkem a posypeme celým mákem.
Upečené a vychladlé mrkvany potřeme na posypaném vršku přehřátým nebo napůl rozpuštěným máslem (aby nestékalo) a posypeme hojně moučkovým cukrem s přimíchaným vanilkovým cukrem.
Z této dávky dostaneme zhruba 50 mrkvanů
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Babiččiny polenské pouťové mrkvánky, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/babicciny-polenske-poutove-mrkvanky">Recept: Babiččiny polenské pouťové mrkvánky</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Babiččiny polenské pouťové mrkvánky:
|