200 g hladké mouky
100 g práškového cukru
100 g másla nebo hery (v původním receptu to byla sana)
1 vejce
pomazánka:
300 g arašídů
200 g práškového cukru
50 g másla
1 vejce
1 lžička skořice
citronová kůra
šťáva z půlky citronu
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Hladkou mouku, cukr, tuk a vejce vypracujeme v těsto, které necháme půl hodiny odpočívat. Poté vyválíme tenkou placku a pomocí válečku přeneseme na vymazaný a vysypaný plech. Krátce zapečeme při teplotě 160 °C. Na těsto natřeme pomazánku a dopečeme do světlehněda rovněž při teplotě 160-170 °C. Vychladlé pocukrujeme a nakrájíme na úhledné řezy.
Pomazánka: šleháme cukr, máslo a vejce. Poté přidáme namleté arašídy (měla jsem solené, které jsem propláchla vodou), skořici, kůru a šťávu.