300g jater
3 pórky
4 stroužky česneku
špetka mlet. kmínu
špetka zázvoru
1/2 lžíce vegety
2 lžíce soj. omáčky
5 lžíc oleje na smažení
2 lžíce solamylu s vodou
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Játra nakrájíme na dlouhé tenké plátky a obalíme v solamylu s vodou.Játra smažíme na silném ohni,stále mícháme až jse jednotlivé kousky od sebe oddělí.Přidáme pórek nakrájený na šikmé dlouhé proužky.Přidáme koření a česnek nakrájený na plátky.Chvíli ještě smažíme.Česnek musí zůstat polosyrový.Po přidání pórku trvá smažení 5 min.Po této době pórek zvadne a játra zvlní.
Podaváme s rýží nebo opečenými brambory.