|
Recept na Anglický roastbeef
|
|
|
| |
Postup přípravy:Maso zbavíme loje a odblaníme. Lehce naklepeme, osolíme, opepříme, vložíme na část dobře rozehřátého sádla a po všech stranách prudčeji opečeme. Přelijeme zbylým sádlem, dáme do dobře vyhřáté trouby, maličko podlijeme a pečeme za občasného přelévání mastnou šťávou asi 35 minut. Vpíchnutím se přesvědčíme, zda z masa nevytéká zbarvená šťáva. Maso potřeme máslem, aby dostalo pěknou barvu a bylo lesklé, a dopečeme. Nepřepékáme, maso by bylo vysušené. Chceme-li roastbeef podávat teplý, krájíme jej za 10 minut po vyjmutí z trouby. Krájíme na tenké plátky, přeléváme vypečenou šťávou a obkládáme různou teplou zeleninou. Jako příloha jsou vhodné různé úpravy brambor. Místo zeleniny můžeme podat strouhaný křen nebo některou pikantní studenou omáčku. K podávání za studena krájíme roastbeef po úplném vychladnutí. Studený roastbeef může být součástí studeného nářezu, obložením chlebíčků apod.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Anglický roastbeef, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/anglicky-roastbeef">Recept: Anglický roastbeef</a>
|
| |
| | |
Dovolim si oponovat
chcela by som naozaj ochutnat ten vysledok, lebo ma az picha pri srdci pri pomysleni ze maso naklepem....podlejem...a dokonca do neho PICHAM!!! Autor receptu si podla mna nema dovolit nazyvat tento recept Roastbeefom a uz vobec nie anglickym. Mozno je to celkom chutne pripravena rostenka....
Napsal: Tigi dne 10.2.2012 21:57:41
|
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Anglický roastbeef:
|