Vepřovou panenku podélně nařízneme, zlehka naklepeme, okořeníme a zaprášíme škrobem. Potřeme olejem a necháme asi 20 min. uležet.
Naložené maso opečeme na zbylém oleji, po obrácení masa přidáme polovinu másla a maso dopečeme. Oloupaný banán rozpůlíme a klademe na maso, ovoníme drobně nakrájenou čerstvou bazalkou a posypeme jemně strouhaným sýrem. Zakápneme rozpuštěným máslem.Dáme na chvíli zapéci pod gril. Hotové maso necháme několik minut v teple odpočinout.Podáváme.
Může se použít i mikrovnná trouba, ale sýr nevytvoří potřebnou kůrčičku.
K masu podáváme teplou holandskou omáčku, nebo strouhanou nivu přímo do ní vmícháme a maso přelijeme vzniklou omáčkou, pak už maso nepřeléváme máslem.