Kuře lehce osolíme a dáme na pekáč, podlejeme a bez tuku upečeme.Když má kuře správnou barvu a je měkké, přelejeme jej sterilovaným lečem a necháme krátce podusit.Chceme-li více omáčky, přidáme smetanu a podle chuti dokořeníme. Podáváme s rýží, chlebem, brambory atd.
Tipy:
1. můžeme použít Lečo s moravskou klobásou
2. vše zrychlíme, když kuře upečeme již rozporcované
3. při dokořeňování můžeme přidat ostrý kečup
4. můžeme upečené kuře rozporcovat, zalít větším množstvím leča (domácího) a přidat hrubé kusy domácí klobásy; vše zapéci
5. do jiného pekáče nakrájet na plátky brambory (i více vrstev; na ně na menší kousky nakrájenou "vhodnou" zeleninu) na to naskládat kousky kuřete (i jiného vhodného předem upraveného masa-zbytků),zalít smetanou dle potřeby a teprve potom lečem s kečupem *****fanazii se meze nekladou********