| DWN.cz | Recepty doma | EET Účtenky | Pletení | Rybář | Hromadné emaily | Zbrojní průkaz | Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA | Omalovánky | Formuláře na PC | Email šablony | FormOffice | Snadné hubnutí | Domácí účto |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Polévka zelná "couralka"


Doba přípravy:00:45
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:5.7.2009

Ingredience:

300 g zelí
zelná voda
1/4 litru kysané smetany
jogurtu nebo mléka
40 g mouky
1 1/2 litru vody
sůl.

Popis:

Zelí s lákem zalijeme horkou vodou a vaříme je do měkka.Podle chuti přisolíme. Ve smetaně, mléce nebo jogurtu rozkvedláme mouku a zavaříme do polévky. Chceme-li ji mít lepší, přilijeme do ní před podáváním ještě žloutek rozkvedlaný v trošce mléka. Máme-li naložené vlastní zelí a ubereme-li zelné vody na polévku, musíme vždy zase dolít osolenou, převařenou a vychladlou vodou, aby bylo zelí stále potopeno. V některých krajích říkají zelné polévce "couralka". Má být příjemně nakyslá. Podáváme k ní horké brambory vařené s kmínem nebo chléb.


Jít na recept Polévka zelná "couralka" >>