| Zbrojní průkaz | Email šablony | Snadné hubnutí | Rybář | DWN.cz | Domácí účto | Formuláře ZDARMA | EET Účtenky | Formuláře na PC | FormOffice | Pletení | Omalovánky | Recepty doma | Počítej Kalorie | Hromadné emaily |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Hluchec


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:14.9.2009

Ingredience:

5 větších brambor
polohrubá mouka
1 - 2 vejce
mléko
droždí
kypřící prášek
česnek
majoránka
sladká paprika
pálivá paprika
pepř
sůl
event. uzené maso
tvrdý salám nebo klobása

Popis:

Oloupané syrové brambory nastrouháme jako na bramborák, přidáme mouku, vejce, sůl a droždí, rozmíchané v trošce vlažného mléka, případně přidáme trochu kypřícího prášku. Zpracujeme v těsto o něco tužší než na lívance a necháme vykynout v míse přikryté utěrkou. Vykynuté těsto promícháme, přidáme majoránku, sladkou a pálivou papriku, pepř, utřený česnek a podle potřeby přisolíme. Do těsta můžeme přimíchat také na drobné kostičky nakrájený tvrdý salám, klobásu nebo dobré uzené. Těsto necháme ještě zhruba 30 minut v teple odpočinout. Pekáč vymažeme ztuženým tukem nebo sádlem, vysypeme moukou a těsto do něj nalijeme do výšky 1 - 2 cm. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 250° C. Během pečení občas potíráme vodou, aby povrch nepopraskal. Podáváme nařezané na čtverce o straně zhruba 10 cm.


Jít na recept Hluchec >>